В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Ще има оперативна програма за наука и образование от 2014 г.
Ще има оперативна програма за наука и образование от 2014 г.
Четвъртък, 10 Януари 2013 15:21

Източник: Actualno.com

Днес - 9 януари - в рамките на първото си заседание за тази година, кабинетът ще вземе решение към списъка с оперативни програми за следващия програмен период 2014-2020 г. да бъде включена още една – за наука и образование за интелигентен растеж, съобщи БГНЕС.

Водещо ведомство по нея ще бъде Министерството на образованието, младежта и науката. Основната цел на новата оперативна програма е постигането на интелигентен растеж чрез повишаване качеството на научните изследвания и образованието. С реализирането й конкретни резултати се очакват в рамките на пет приоритета – на научните изследвания и технологичното развитие, на връзката между образованието, бизнеса и трудовата заетост, образованието като фактор за социално приобщаване, образованието и ученето през целия живот, подобряване на образователната инфраструктура.
 

 
© 2024 referati.com