В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Пияните студенти ще повтарят по един семестър
Пияните студенти ще повтарят по един семестър
Сряда, 28 Март 2012 11:30

Източник: Actualno.com

Ако студентите системно нарушават реда в общежитията, да може да бъдат лишавани от студентски права за един семестър. Тази мярка лансира просветният министър Сергей Игнатов. Той оповести, че МОМН окончателно се отказва да взема общежитията под своя опека, както бе съобщил само преди десетина дни, пише "Стандарт".

"Единственото, което можем да направим, е да помолим ректорите да засилят режима и да се отнасят по-строго към нарушителите. При повторно нарушение - направо да гонят от общежитието или да спират студентските права за един семестър", каза Игнатов. Ректорите вече решиха да гонят пияните студенти и ще заключват общежитията в 23 ч. Игнатов илюстрира ситуацията в Студентския град така: "Това е все едно овчарите преди векове да са си поискали пасищата, върху които са построени Оксфорд и Кеймбридж."

Министърът помолил финансист номер 1 Симеон Дянков да прати данъчни проверки на общините, за които има съмнения, че източват пари на министерството по образователни програми.
 

 
© 2024 referati.com