В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Къси поли или учебници?
Къси поли или учебници?
Вторник, 15 Септември 2009 13:44
Източник: Actualno.com

Новият кабинет се закани да направи много промени в българското образование.
Повечето дискусии разбира се паднаха около учебните програми и крещящата нужда от реформи. На този етап обаче конкретни промени изменящи генерално българското образование сякаш не се забелязват.

Вчера министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова заяви, че не бива да се намаляват или да се увеличават часовете по български език и литература в училище, а по-скоро да се работи върху актуализацията на учебния материал.

 

Споровете около измяната на учебния план и по други дисциплини продължават. Продължават дискусиите и за сигурността на учениците, както и за тяхното поведение.

 

В таи връзка от утре, 15 септември, в школата ще се следи за качулки, шапки, къси поли и къси панталони, впити дрехи, деколтета, прозрачни панталони. Тези "аксесоари" ще се забраняват почти за всички деца.

 

Повечето училища в София допускат пиърсинга, но в страната директори пуритани отричат този аксесоар.

 

Одобрявате ли тези промени? Според вас с тях ли трябва да се започне или са необходими по-драстични промени в самия учебен план? За късите поли или за учебниците трябва да се хванат в министерството на образованието? Харесва ли ви работата на новия кабинет в тази област? Какво е мнението ви за повишаването или увеличаването на часовете по някои дисциплини?

 

Заявете вашата позиция!
 
© 2024 referati.com