В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Икономическият университет във Варна с най-малко студентски общежития
Икономическият университет във Варна с най-малко студентски общежития
Сряда, 08 Октомври 2008 14:14
Източник: Actualno.com

      "Икономическият университет във Варна е с най-ниска квота за студентските общежития в страната", заяви пред радио Фокус-Варна заместник-ректорът на Висшето учебно заведение (ВУЗ) Пламен Илиев.
По думите му в университета се обучават около 10 000 студенти, като 250 от тях са чужденци.
"Това означава, че имаме около 500 отпуснати бройки за студентските общежития, но трябва да се вземе предвид факта, че 250 от тези бройки са за чуждестранните студенти, тъй като имаме подписано международно споразумение, което гарантира тяхното настаняване в общежития", допълни Илиев.
За останалите студенти остават 250 места, което води до доста напрегнати ситуации. Проблемите идват и от това, че Икономическият университет няма финансова възможност да осигури допълнителни места на студентите и поради тази причина преподавателите и ректорите разчитат изцяло на държавна подкрепа.
От ръководството на учебното заведение се надяват в най-близко бъдеще да бъдат осигурени допълнителни места в студентските общежития.
 
© 2024 referati.com