В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Учениците без завършен 10 клас да остават без шофьорска книжка!
Учениците без завършен 10 клас да остават без шофьорска книжка!
Сряда, 10 Септември 2008 14:33
Източник: Actualno.com

Ученици, които нямат завършен десети клас, да нямат право на шофьорска книжка.
Това предложи министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който откри годишната среща с началниците на регионалните инспекторати от цялата страна, в курортен комплекс "Златни пясъци", предаде агенция Фокус.
Въвеждането на това условие ще стане най-рано след четири години.
Министър Вълчев уточни, че става въпрос за различни промени в българското законодателство, които да стимулират част от децата от рисковите групи да стоят по-дълго време в училище.
"Опитът показва, че понякога такива промени, които на пръв поглед нямат нещо общо с образователната политика имат по-голямо въздействие, отколкото други мерки", заяви министърът на образованието и науката.
По думите му това може да стане в момента, в който се въведе новата образователна структура с двата гимназиални етапа с изход от образователната система след завършен десети клас.
Той каза още, че по Конституция е задължително образованието до навършване на 16 години и няма основание да не се постави такова изискване.
"В крайна сметка, идеята е новата образователна структура с изход десети клас за онези деца, които са влезли по новата образователна структура, да е действително с един по-дълъг период", посочи министър Вълчев.
 
© 2024 referati.com