В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Науки > Ученичка ще съди министерство заради теорията на Дарвин
Ученичка ще съди министерство заради теорията на Дарвин
Петък, 03 Март 2006 00:39

Източник: Actualno.com

Руска ученичка от Санкт Петербург и баща й смятат да предприемат действие, с което да задължат министерството на образованието да предлага алтернативи на теорията за еволюцията на Дарвин. Това пише в днешния си брой вестник "Известия".  15-годишната Маша Шрайбер и баща й Кирил смятат, че обучението в часовете по биология на основата на една единствена теория за еволюцията лишава от свободата на съзнание и религиозно изповядване, които са гарантирани от конституцията.

 Според тях министерството трябва да пренапише учебниците и в тях да включи креационизма и други тези, обясняващи произхода на човека.

"Стигнах до заключението, че теорията на креационизма е много по-логична. Повечето от големите религии споделят тази гледна точка", заявява Кирил Шрайбер. Трима адвокати, представители на православната, мюсюлманската и еврейската общност, ще помагат на Маша и баща й в процеса срещу министерството. Маша сподели, че не е уведомила учителката си по биология за решението. "Не искам да й причиня болка. Тя обича предмета си", каза момичето.

 
© 2024 referati.com