Кандидатстудентски

Новини > Науки > Ученичка ще съди министерство заради теорията на Дарвин
Ученичка ще съди министерство заради теорията на Дарвин
Петък, 03 Март 2006 00:39

Източник: Actualno.com

Руска ученичка от Санкт Петербург и баща й смятат да предприемат действие, с което да задължат министерството на образованието да предлага алтернативи на теорията за еволюцията на Дарвин. Това пише в днешния си брой вестник "Известия".  15-годишната Маша Шрайбер и баща й Кирил смятат, че обучението в часовете по биология на основата на една единствена теория за еволюцията лишава от свободата на съзнание и религиозно изповядване, които са гарантирани от конституцията.

 Според тях министерството трябва да пренапише учебниците и в тях да включи креационизма и други тези, обясняващи произхода на човека.

"Стигнах до заключението, че теорията на креационизма е много по-логична. Повечето от големите религии споделят тази гледна точка", заявява Кирил Шрайбер. Трима адвокати, представители на православната, мюсюлманската и еврейската общност, ще помагат на Маша и баща й в процеса срещу министерството. Маша сподели, че не е уведомила учителката си по биология за решението. "Не искам да й причиня болка. Тя обича предмета си", каза момичето.

 
© 2019 РЕФЕРАТИ ЕООД