Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Учениците без завършен 10 клас да остават без шофьорска книжка!
Учениците без завършен 10 клас да остават без шофьорска книжка!
Сряда, 10 Септември 2008 14:33
Източник: Actualno.com

Ученици, които нямат завършен десети клас, да нямат право на шофьорска книжка.
Това предложи министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който откри годишната среща с началниците на регионалните инспекторати от цялата страна, в курортен комплекс "Златни пясъци", предаде агенция Фокус.
Въвеждането на това условие ще стане най-рано след четири години.
Министър Вълчев уточни, че става въпрос за различни промени в българското законодателство, които да стимулират част от децата от рисковите групи да стоят по-дълго време в училище.
"Опитът показва, че понякога такива промени, които на пръв поглед нямат нещо общо с образователната политика имат по-голямо въздействие, отколкото други мерки", заяви министърът на образованието и науката.
По думите му това може да стане в момента, в който се въведе новата образователна структура с двата гимназиални етапа с изход от образователната система след завършен десети клас.
Той каза още, че по Конституция е задължително образованието до навършване на 16 години и няма основание да не се постави такова изискване.
"В крайна сметка, идеята е новата образователна структура с изход десети клас за онези деца, които са влезли по новата образователна структура, да е действително с един по-дълъг период", посочи министър Вълчев.
 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД